De 6 bedste Jazz musikere

Sendt i Musik

Jeg elsker bare jazz, og jeg udvider jævnligt min store CD-samling med nye albums. Jeg bruger tit alt for mange penge, men så tager jeg bare et hurtiglån fra Ferratum. Konen synes jeg bruger lidt for mange penge på det, men heldigvis er hun jo lige så vild med jazz som jeg er.

De 6 bedste jazz sange efter min mening er:

  1. What a Wonderful World af Louis Armstrong – ja, hvem kender ikke denne helt utrolige sang, som den legandariske Louis Armstrong indspillede i 1967.
  2. Someone to Watch Over Me af Ella Fitzgerald – denne sang er skrevet af George Gershwin og indspillet af over 50 forskellige kunstnere – deriblandt Ella Fitzgerald i 1950
  3. Giant Steps af John Coltrane – John Coltrane skrev sine egne sange, og Giant Steps blev indspillet i 1960 på albummet af samme navn.
  4. My Favorite Things af Dave Brubeck – er også en sang som er blevet indspillet af utallige kunstnere og er oprindelig fra filmen Sound of Music. Dave Brubeck indspillede hans version i 1966.
  5. Donna Lee af Charlie Parker and Dizzy Gillespie – Charlie Parker komponerede selv Donna Lee, og den blev første gang indspillet i 1947.
  6. So What af Miles Davis – Uden tvivl en af de mest betydningsfulde jazz-musikere, og en af Miles Davis allerbedste sange.

Så disse 6 sange, er for mig mine yndligssange, som jeg hører igen og igen. Musikerne er også blandt de bedste, og jeg elsker at købe en masse nye CD’er af både gamle og nye kunstnere.

ella fitzgerald

Ella Fitzgerald

 

(Visited 3.767 times, 1 visits today)