Gensyn med Peruna Jazzmen

Sendt i Musik

Efter min mening er der ikke noget bedre end en god jazzkoncert. Man bliver simpelthen bare glad af god musik. Samtidig er jazz en musikgenre, hvor man hele tiden får udviklet sine forestillinger om, hvad musik er. Her er masser af nyskabelse, samtidig med at de fleste jazzbands også er gode til at ære tidligere jazztraditioner ved at medtage nyfortolkninger af de kendte jazzklassikere. Et af de bands, der er rigtig gode til dette, er Peruna Jazzmen. Bandet har eksisteret siden 1959 og turnerer stadig i hele verden – det må næsten være en aldersrekord! Jeg oplevede første gang Peruna Jazzmen på Jazzklubben Egegården tilbage i 2009. Det var en koncert, jeg aldrig glemmer. Bandet har otte medlemmer: to kornetter, en klarinet, en tuba, en basun, en banjo, et piano og et vaskebræt. De spiller klassisk jazz som det, der opstod i jazzens højborg, New Orléans, i 1920’erne. Samtidig nyfortolker de musikken, så den får et helt unikt præg. Til koncerten i 2009 spillede de bl.a. numre af Louis Armstrong, Joe King Oliver og Clarence Williams, og det er nogle af de fedeste fortolkninger, jeg nogensinde har hørt. Jeg forstår godt, at Peruna Jazzmen har vundet flere præmier i internationale sammenhænge. I 2013 oplevede jeg igen Peruna Jazzmen, denne gang til Copenhagen Jazz Festival. Copenhagen Jazz Festival er næsten bedre end julen for mig, hvad mere kan man ønske sig end alle de bedste jazzbands samlet ét sted i én uge? Da jeg forleden sad og browsede på YouTube, faldt jeg over dette klip med Peruna Jazzmen fra Copenhagen Jazz Festival 2013. Se selv, om ikke du er enig med mig i, at det er et fantastisk band!

(Visited 783 times, 1 visits today)